Karitevoi, natural, pala
Kokemuksia tuotteesta:

"Jos oikein pakkanen paukkuu nurkissa, niin meikäläisen atooppinen iho huutaa kuivuudesta. Silloin kaivan Inkuton sheavoin hyllystäni ja voitelen koko kroppani tällä tuotteella."

- Sirkku



“Karitevoi on paras tuote näille pakkasille suojaamaan ja kosteuttamaan niin huulet, nenänpielet kuin pakkasen puremat kädetkin.”

- Caroliina



“Karitevoita käytän lähes päivittäin. Se on ihanan luonnollinen ja todella toimiva kosteusvoidevaihtoehto koko vartalolle.”

- Emilia

Luonnonkosmetiikka

Karitevoi, natural, pala

Afrikan taikaa ihollasi.


16,95 € (67,80 € / kg)
 
kpl

Saatavilla verkkokaupasta


Saatavuus myymälöissä

Helsinki, Kamppi - saatavilla

Helsinki, City-käytävä - saatavilla

Helsinki, Hakaniemi - saatavilla

Helsinki, Itäkeskus - saatavilla

Tampere - muutama jäljellä

Turku - saatavilla

Oulu - saatavilla

Raisio - saatavilla


Afrikan taikaa ihollasi.
Säästöpakkaus! Afrikkalaisten karitepuiden hedelmistä valmistettu karitevoi (shea butter) tehostaa solujen uusiutumista ja korjaa ihon hydrolipidisiä kerroksia. Siksi se pehmentää, silottaa ja rauhoittaa ihoa. Kasvojen, kehon tai hiusten hoitoon mainiosti sopiva voi sisältää luonnollisia suoja-aineita uv-säteilyä vastaan. Karitevoi sopii koko perheelle vauvasta vaariin. Monikäyttöinen karitevoi on puhdas luonnontuote eikä se sisällä lisättyjä väriaineita, tuoksuja tai muita lisäaineita.

Karite- eli shea-voita on käytetty Afrikan mantereella jo vuosisatojen ajan ja se onkin keskeinen osa Länsi-Afrikan puusavanni-alueen historiaa ja kulttuuria. Shea-voista löytyy maininta miltei jokaisessa Afrikan historiallisessa dokumentissa, mukaan lukien niinkin varhainen viite kuin Kleopatran Egyptin ajalta, karavaaneista jotka kuljettivat karitevoita saviruukuissa kosmeettisia käyttötarkoituksia varten. Kuninkaitten kuolinvuoteet kaiverettiiin vanhojen Shea-puiden rungoista, ja karitevoi onkin aina ollut afrikkalaisen lääkehoidon perusaine. Shea-voi on öljy, joka saadaan puusavannilla kasvavien luonnonpuiden pähkinöistä.

Karite- eli sheavoilla on useita hyödyllisiä ominaisuuksia ja on sitä on käytetty diureettinä, nyrjähdysten ja reuman yhteydessä tulehduksien ehkäisyyn, parantavana voiteena lasten napanuora-arvissa ja ympärileikkauksissa, voiteena hiusten ja ihon hoidossa, öljynä ruuanlaitossa ja valaisimissa. Kuitenkin karitevoin oleellisimmat ja suojaavimmat ominaisuudet liittyvät ihon hoitoon.

Shea-voi on yksi keskeinen aineosa paikallisen saippuan valmistuksessa, ja sitä käytetään suoran iholle ja hiuksille suojaamaan kuivumista vastaan ankarassa Afrikan ilmastossa. Tieteelliset havainnot 1940-luvulla totesivat ihosairauksien olevan harvinaisia väestöryhmissä, jotka käyttivät karitevoita.

Inkuton puhdistamaton karitevoin FFA-arvo ei koskaan ylitä 1.4% tai POZ-arvo 1.5 mEq/kg. (Viimeisimpien mittausten FFA-arvo oli 0.25% ja POZ-arvo 1.0 mEq/kg). Tämä karitevoi on siis mainio valinta herkkäihoisille.



Brändi: Inkuto
Pakettikoko: 250 g
Yksikköhinta: 67,80 € / kg
Alkuperämaa: Suomi
Risto 20.5. klo 11:31
Jokunen vuosi sitten bongasin Fazerin Alku-leivän tuoteselosteestakin karitevoin, että on se syötävää tavaraa.

Anni Ruohonjuuresta 23.3. klo 08:21
Kiitos kysymyksestäsi! Tuote on raffinoimaton.

Kristina 22.3. klo 21:54
Onko tuote raffinointu?

Teija 9.12. klo 22:09
Erinomainen tuote. Sulatin palan vesihauteessa lasipurkissa. Ensin levitin suoraan kuivalle iholle ja ihmettelin kun ei kosteuttanut. Hieman asiasta luettuani ymmärsin, että karitevoi estää kosteuden haihtumisen iholta. Nyt levitän hieman kostelle iholle, laitan vielä tipan vettä käsiini ja sekoitan karitevoin kanssa käsissä. Kylläpä nyt kosteuttaa. Käytän kasvoille, myös silmäympärysiholle.

Anni Ruohonjuuresta 29.9. klo 12:52
Hei Krista! Kiitos kysymyksestäsi! Karitevoilla on parasta ennen -päiväys, mutta säilyvyysaika on pitkä, vuoden tai pari pakkauspäivästä. Tuote on usein myös käyttökelpoinen päiväyksen jälkeen. Jos tuotteen tuoksu on vielä normaali, voi sitä mainiosti käyttää. Säilyvyyttä voi myös itse edesauttaa pitämällä karitevoita tasaisessa lämmössä ja käyttämällä lastaa sormien sijaan voiteen ottamiseen.

Krista 29.9. klo 10:11
Onko karitevoilla parasta ennen päivämäärää vai säilyykö vuosia?

omnom 27.12. klo 17:27
tuoksuu suklaalta ;)

Johanna Ruohonjuuresta 17.6. klo 14:32
Kiitos kysymyksestäsi Anni! Toki karitevoi valmistetaan hygienisesti, vaikkakin perinteisin menetelmin.

Anni 5.6. klo 14:06
Onko karitevoi hygieenisesti (esim.teollisesti tai miten) valmistettua?

mennika 7.10. klo 21:30
Tämä tuote oli juuri se, jota atooppinen ihoni tarvitsikin! Ensimmäinen tuote pitkään aikaan, joka oikeasti kosteutti. Myöskään lääkevoiteita ei ole tämän käytön aloittamisen jälkeen tarvittu :)

Katariina 28.9. klo 20:11
Kiitos vinkistä, minä sulatin tuon ja vatkasin vaahdoksi ja purkitin lasipurkkiin. :) Toivottavasti saan apua atopiaan, ainakin ensikäytön perusteella tuntuu iho rauhalliselta.

Johanna Ruohonjuuresta 26.9. klo 12:14
Hei Katariina! Palasta kannattaa leikata pienempiä palasia, joita on sitten helpompi käyttää. Itse olen raastanut tuota karitepalaa ihan pieniksi rakeiksi, jolloin ne sulavat mainiosti käsien lämmössä käyttökuntoon. Kannattaa kokeilla – Inkuton karitevoi on ollut iso apu monien asiakkaidemme ihohaasteisiin!

Katariina 25.9. klo 10:24
Mitenkäs tätä palaa käytännössä käytetään? Sulatetaanko, sulaako käsien lämmössä..?

Johanna Ruohonjuuresta 23.8. klo 12:21
Kiitos kysymyksestäsi Anneli. Olemme monta kertaa kuulleet, että karitevoita tosiaan käytetään myös sisäisesti nautittuna. Vaarallista se ei ainakaan ole – siitä vaan testaamaan!

Anneli 17.8. klo 10:53
Voiko karitevoipalaa käyttää ruuanlaitossa?

Kerro kokemuksia tästä tuotteesta.
Kaikki kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.

Valitettavasti teknisten ongelmien vuoksi osa tuotekommenteista saattaa jäädä julkaisematta. Ruohonjuuri pahoittelee. Jos sinulla on kysyttävää/palautetta, niin voit olla yhteydessä asiakaspalveluumme.

Nimesi
Kommentti

Kerro kaverille

Oma nimi
Oma sähköposti
Vastaanottajan sähköposti
Otsikko
Viesti