Merenneidon pesupähkinät
Kokemuksia tuotteesta:

”Jokainen pyykkäys on ekoteko näillä pesupähkinöillä! Tehokasta tahranpoistoa ilman ympäristön kuormitusta tai ihoärsytyksiä. Tällä se merenneitokin pesee mekkonsa ;)"

- Pauliina

- Biohajoava

Merenneidon pesupähkinät

Nordic Health Systems

Pyykit puhtaaksi pähkinöiden avulla!


9,15 € (18,30 € / kg)
 

Toistaiseksi lopussa verkkokaupasta


Saatavuus myymälöissä

Helsinki, Kamppi - lopussa

Helsinki, City-käytävä - lopussa

Helsinki, Hakaniemi - lopussa

Helsinki, Itäkeskus - muutama jäljellä

Tampere - lopussa

Turku - lopussa

Oulu - saatavilla

Raisio - muutama jäljellä


Pyykit puhtaaksi pähkinöiden avulla!
Pesupähkinät ovat ympäristö- ja ihoystävällinen “pesuaine”, joka ei kuluta tekstiilejä. Tämä pakkaus sisältää myös kankaisen pussin, jonka sisällä pähkinät laitetaan pesukoneeseen.

Pesupähkinä (Sapindus Mukorossi) on peräisin Himalajan vuoristoalueelta, jossa ne kasvavat luonnonvaraisina. Intiassa ja Nepalissa pesupähkinöitä on käytetty jo satojen vuosien ajan pyykinpesuun ja henkilökohtaiseen hygieniaan. Keräys tapahtuu hellävaraisesti, jopa satoja vuosia vanhoja puita vahingoittamatta. Koko tuotantoprosessi on luonnonmukainen, energiaa säästävä ja vuorovaikutuksessa yhdessä luonnon ja paikallisten ihmisten kanssa. Pesupähkinät ovat uusiutuva luonnonvara, joka ei kuormita vesistöjä ja meriä, kuten tavalliset pesuaineet.

Pesupähkinöiden käyttö:
Pesupähkinöiden kuorista liukenee pyykejä puhdistavaa saponiinia yli 30°C lämpötilassa. Siksi niistä ei liukene "pesuainetta" huuhteluohjelman aikana. Voit käyttää mitä mainioimmin pesupähkinöitä kahteen tai jopa kolmeen kertaan 40°C:n lämpötilassa pestäessä.

Jos peset pyykkisi 60 asteessa, pesupähkinät kestävät vain yhden käyttökerran saponiinin liuetessa kokonaan pois pähkinöistä.

Pesupähkinät pesevät tehokkaasti normaalilikaisen pyykin, mutta ne eivät valkaise pyykkiä tai poista vaikeita tahroja. Käsittele tahrat tahranpoistoaineella (esimerkiksi sappisaippualla) ennen pesua.

Pesupähkinöiden annostelu:
Normaalilikaiselle pyykille / 3-5 kg:n koneelle: 2-4 kokonaista pesupähkinää
Erittäin likaiselle pyykille / 7kg:n koneelle: 3-5 kokonaista pesupähkinää

Tärkeää pesupähkinöitä käytettäessä:

Pesun ajaksi pesupähkinät laitetaan pieneen kangaspussiin- tai vaikka parittomaan sukkaan. Tämän jälkeen kangaspussi suljetaan ja laitetaan koneen rumpuun pyykkien kanssa.

VINKKI:
Jos pyykkiin halutaan tuoksua, voidaan pähkinöiden sekaan laittaa muutama tippa eteeristä öljyä. Esimerkiksi laventeli- ja piparminttuöljy sopivat mahtavasti!

Käytetyt kuoret voidaan joko kompostoida tai laittaa biojätteeseen.

Operaatio Merenneito on WWF:n suurkampanja Itämeren pelastamiseksi. Rehevöityminen pilaa omaa Itämertamme. Myös sisävesien tila vaikuttaa merien tilaan: sisävesien kautta meriin kulkeutuu esimerkiksi rehevöittäviä ravinteita. "Ihminen tarvitsee merta. Meri tarvitsee ihmistä.", kuten Operaatio Merenneidon tunnuslause kuuluu. Kaikki yhdessä voimme pelastaa upean mutta sairaan Itämeren! Käyttämällä Merenneidon pesupähkinöitä tuet operaatio merenneitoa.

Merenneidon pesupähkinät ovat OneCert European Organic Regulations (EU 2092/91) sertifioitua laatua ja luonnonmukaista maataloustuotantoa.

Pakettikoko: 500 g
Yksikköhinta: 18,30 € / kg
Anni Ruohonjuuresta 27.4. klo 15:45
Kiitos kysymyksestäsi! Nimestään huolimatta pesupähkinä ei itse asiassa ole pähkinä, vaan se kuuluu luumarjoihin, kuten esimerkiksi aprikoosi ja kirsikka. Sitä voi siis turvallisin mielin kokeilla pähkinäallergiasta huolimatta. :)

Marja 27.4. klo 13:05
Hei! Olen pähkinöille allerginen, enkä ole vielä uskaltautunut pesupähkinöitä testaamaan kun on mietityttänyt voiko pähkinöistä jäädä jotakin jäämiä vaatteisiin. Onko tästä kokemusta?

Anni Ruohonjuuresta 11.12. klo 09:14
Hei Raija! Kiitos kysymyksestäsi! Olen myös itse huomannut toisten pesupähkinäerien olevan pehmeämpiä kuin toisten. Se voi johtua toki myös kosteudesta, mutta moni muukin tekijä vaikuttaa erään. Jos pesuteho on säilynyt, ei onneksi ole syytä huoleen, mutta jos tuntuu ettei jokin erä pese kunnolla, kannattaa ilman muuta siitä ottaa yhteyttä sitten meihin!

Raija 6.12. klo 11:30
Olen käyttänyt Merenneidon pesupähkinöitä ja olen ollut tyytyväinen pesutulokseen. Nyt ostin 500g pakkauksen, pähkinät olivat pehmeitä ja sitkeitä ja tuoksuvat vähän omituiselle kun avasin pussin. Aiemmin käyttämäni pesupähkinät ovat olleet kovia eivätkä ole tuoksuneet miltään. Pesutuloksessa en ole huomannut kuitenkaan eroa. Vaihteleeko laatu vai onko nämä pehmeät kenties jossain vaiheessa saaneet kosteutta?

Niko Ruohonjuuresta 13.2. klo 11:47
Hei Markus! Pähkinät ovat varmaan murustuneet pyykin sekaan. Jos ei niitä näy missään, niin varmaan ovat huuhtoutuneet veden mukana pois :) Muuten kannattaa käydä pyykki käsin läpi ja nyppiä muruset pois ja halutessasi pestä pyykit vielä kertaalleen. Mitään vaaraa pesupähkinäjäämistä sinänsä ei ole.

markus 9.2. klo 11:51
mulla oli pesun jälkeen auennut pussi ja pähkinöitä ei näkyny missään. onko huono juttu?

Niko Ruohonjuuresta 29.10. klo 12:40
Hei Anja! Mikrokuituliinat voi hyvin pestä myös pesupähkinöillä.

Anja 23.10. klo 19:52
Pesupähkinät ovat hieno juttu! Minua askarruttaa vielä, sopivatko ne mikrokuituliinojen pesuun?

Niko Ruohonjuuresta 29.9. klo 16:00
Hei Tuisku! Vesa NHS:ltä vastaa sinulle näin: "Pesupähkinät soveltuvat hyvin myös tekokuituisten vaatteiden pesuun. Pyykki ei myöskään sähköisty pesupähkinöillä pestessä. Pesupähkinät eivät sisällä saippuaa eikä niiden pitäisi löystyttää elastaania tai heikentää teknisten tekstiilien ominaisuuksia. Pesupähkinät sopivat myös muille herkemmille materiaaleille kuten silkille ja villalle."

Tuisku 28.9. klo 12:23
Haluaisin tietää, soveltuvatko pesupähkinät myös tekokuituisten vaatteiden peuun. Sähköistyvätkö tekokuituiset vaatteet? Löystyttääkö pähkinät esimekriksi elastaanin? Sopiiko se myös teknisten tekstiilien pesuun, kuten Gore tex?

Kaisa 16.2. klo 22:14
Pakko sanoa, että ihastuin näihin totaalisesti, enkä vaihda muuhun enää! Ei jätä inhottavaa tunkkaista hajua vaatteisiin minkä pesuaineet tekevät usein, ja pesukonekin kiittää kun ei koneeseen jää enää turhia pesuainejäämiä. Ei voi kuin suositella! :)

Niko Ruohonjuuresta 16.12. klo 09:52
Kiitos kysymyksestäsi Tiia! Pakkauksessa lukee, että "jopa 120 pesukertaa". Suositus on, että jos peset pyykkiä 40 asteessa, niin voit käyttää samoja pesupähkinöitä kaksi kertaa. Itse 60 asteessa pestessäni vaihdan aina uudet.

Tiia 14.12. klo 22:23
Kuinka monta koneellista pyykkiä yhdellä paketillisella pesee? Olettaen, että koneelliseen menee 4-5kpl ja ne voi käyttää kahdesti.

Niko Ruohonjuuresta 23.8. klo 16:03
Kiitos kysymyksestäsi Saana! Jos peset vaatteita 40 asteessa, niin samoja pesupähkinöitä voit käyttää toisenkin kerran. Likaisemmalle pyykille voit lisätä käytettyjän pesupähkinöiden joukkoon pari uuttakin.

Saana 23.8. klo 14:55
Voiko pesupähkinöitä käyttää useamman pesukerran, vai ovatko ne kertakäyttöisiä?

Niko Ruohonjuuresta 9.8. klo 16:09
Kiitos kommentistasi Terhi! Itse olen vuosia käyttänyt pesupähkinöitä menestyksekkäästi hikipaitojenkin pesuun :) Pesupähkinöitä voi laittaa huoletta enemmänkin kuin mitä pakkauksessa suositellaan. Pyykin likaisuuden mukaan. Kun laitat pähkinät pesupähkinäpussiin, niin ne kannattaa murskata sormilla. Tällöin pähkinöiden sisältämä saponiini liukenee paremmin.

Terhi 7.8. klo 00:11
Kokeilin pesupähkinöitä, mutta annostus oli ehkä väärä, vaikka laitoin sen mitä suositeltiin. Hien haju ei lähtenyt kokonaan paitojen kainaloista. Pyykki oli kyllä ihanan pehmeää, ihan kuin olisi käyttänyt myös huuhteluainetta.

Kerro kokemuksia tästä tuotteesta.
Kaikki kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.

Nimesi
Kommentti

Kerro kaverille

Oma nimi
Oma sähköposti
Vastaanottajan sähköposti
Otsikko
Viesti