Karitevoi, purkissa, natural
Kokemuksia tuotteesta:

"Jos oikein pakkanen paukkuu nurkissa, niin meikäläisen atooppinen iho huutaa kuivuudesta. Silloin kaivan Inkuton sheavoin hyllystäni ja voitelen koko kroppani tällä tuotteella."

- Sirkku

” Korppuiho kyllä silkkistyy ja talvinen ekseema talttuu tällä! Joko erityiskuiville alueille kuten kantapäille tms. mahtava, tai koko keholle. Erityisvinkkinä vauvoja odottaville: käytä sheavoita raskausarpien ehkäisyyn!"

- Mari

Luonnonkosmetiikka

Karitevoi, purkissa, natural

Ihoa korjaava ja uudistava hoitovoide.


19,99 € (166,58 € / l)
22,95 €
kpl

Saatavilla verkkokaupasta


Saatavuus myymälöissä

Helsinki, Kamppi - saatavilla

Helsinki, City-käytävä - saatavilla

Helsinki, Hakaniemi - saatavilla

Helsinki, Itäkeskus - saatavilla

Tampere - saatavilla

Turku - saatavilla

Oulu - saatavilla

Raisio - saatavilla


Ihoa korjaava ja uudistava hoitovoide.
Afrikkalaisten karitepuiden hedelmistä valmistettu karitevoi (shea butter) tehostaa solujen uusiutumista ja korjaa ihon hydrolipidisiä kerroksia. Siksi se pehmentää, silottaa ja rauhoittaa ihoa. Kasvojen, kehon tai hiusten hoitoon mainiosti sopiva voi sisältää luonnollisia suoja-aineita uv-säteilyä vastaan. Karitevoi sopii koko perheelle vauvasta vaariin. Monikäyttöinen karitevoi on puhdas luonnontuote eikä se sisällä lisättyjä väriaineita, tuoksuja tai muita lisäaineita.

Karite- eli shea-voita on käytetty Afrikan mantereella jo vuosisatojen ajan ja se onkin keskeinen osa Länsi-Afrikan puusavanni-alueen historiaa ja kulttuuria. Shea-voista löytyy maininta miltei jokaisessa Afrikan historiallisessa dokumentissa, mukaan lukien niinkin varhainen viite kuin Kleopatran Egyptin ajalta, karavaaneista jotka kuljettivat karitevoita saviruukuissa kosmeettisia käyttötarkoituksia varten. Kuninkaitten kuolinvuoteet kaiverettiiin vanhojen Shea-puiden rungoista, ja karitevoi onkin aina ollut afrikkalaisen lääkehoidon perusaine. Shea-voi on öljy, joka saadaan puusavannilla kasvavien luonnonpuiden pähkinöistä.

Karite- eli sheavoilla on useita hyödyllisiä ominaisuuksia ja on sitä on käytetty diureettinä, nyrjähdysten ja reuman yhteydessä tulehduksien ehkäisyyn, parantavana voiteena lasten napanuora-arvissa ja ympärileikkauksissa, voiteena hiusten ja ihon hoidossa, öljynä ruuanlaitossa ja valaisimissa. Kuitenkin karitevoin oleellisimmat ja suojaavimmat ominaisuudet liittyvät ihon hoitoon.

Shea-voi on yksi keskeinen aineosa paikallisen saippuan valmistuksessa, ja sitä käytetään suoran iholle ja hiuksille suojaamaan kuivumista vastaan ankarassa Afrikan ilmastossa. Tieteelliset havainnot 1940-luvulla totesivat ihosairauksien olevan harvinaisia väestöryhmissä, jotka käyttivät karitevoita.

Inkuton puhdistamaton karitevoin FFA-arvo ei koskaan ylitä 1.4% tai POZ-arvo 1.5 mEq/kg. (Viimeisimpien mittausten FFA-arvo oli 0.25% ja POZ-arvo 1.0 mEq/kg). Tämä karitevoi on siis mainio valinta herkkäihoisille.



Brändi: Inkuto
Pakettikoko: 120 ml
Yksikköhinta: 166,58 € / l

Kerro kokemuksia tästä tuotteesta.
Kaikki kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.

Valitettavasti teknisten ongelmien vuoksi osa tuotekommenteista saattaa jäädä julkaisematta. Ruohonjuuri pahoittelee. Jos sinulla on kysyttävää/palautetta, niin voit olla yhteydessä asiakaspalveluumme.

Nimesi
Kommentti

Kerro kaverille

Oma nimi
Oma sähköposti
Vastaanottajan sähköposti
Otsikko
Viesti